Creative Landing

Filmpjes

Filmpjes 2021

Alles vastgelegd op camera

Sinterklaas is in het land!

Sinterklaas is aangekomen in Nederland. En natuurlijk ook in Vriezenveen.

Bekijk snel aflevering 2!

In aflevering 1 zag je al dat Sinterklaas vijf pieten vooruitgestuurd had om te kijken of Vriezenveen klaar is voor een speciale aankomst. Kijk je nu mee hoe de avonturen van deze pieten afgelopen zijn? Eén ding is zeker, Sinterklaas is weer in het land.


Creative Landing

Sint Quizzz

Grote Sinterklaas Quizzz

Meedoen kan nog steeds!
Opgeven is niet meer mogelijk.

Je kunt thuis meespelen via deze link.
Maar, dan strijd je niet meer mee voor de prijzen.

Wie weet het meest van Sinterklaas?

Hoe oud is Sinterklaas? Hoe komt het paard van Sinterklaas op het dak? Kun jij net zo goed rekenen als Profpiet? Ontdek jij de gekste verschillen in plaatjes? Of denk jij het allermeest te weten van Sinterklaas? Dan moet je hier bij zijn!

De grote SINTERKLAAS KIDS QUIZZZ

Op zaterdag 28 november organiseren we een online SinterklaasklaasQuiz. Vanaf de bank kun je inloggen en meestrijden met de allerleukste SinterklaasQuiz die er bestaat. Zo vier je het Sinterklaasfeest niet alleen, maar samen met een olijk presentatieduo en Sinterklaas. En natuurlijk met alle andere kinderen tegen wie je het spel speelt.

Wanneer: zaterdag 28 november van 18:30 tot 19:30 u.

Wie: Iedereen van 0 tot 100 jaar

Kosten: aan de Kids versie zijn geen kosten verbonden.

KLIK HIER voor OPGAVE

De SINTERKLAAS QUIZZZ
“voor GROTE mensen”

Sinterklaas alleen een kinderfeest? Zeker niet! Daarom spelen we ook een volwassenvariant. Geef je snel met enkele vrienden op en speel online de Sinterklaaspubquiz mee vanuit je eigen woonkamer. Gegarandeerd een avond vermaak!

Grote Sinterklaas PUBQUIZ (adults only)

Zaterdag 28 november om 20:30 u.

Kosten: we sturen achteraf een ‘open’ tikkie*.
*de inkomsten zijn bedoeld voor de onkosten en het organiseren van Sinterklaasactiviteiten in het dorp voor dit jaar en 2021

KLIK HIER voor OPGAVE

Creative Landing

Intocht 2021

Intocht 2021

Sinterklaas is vanaf 14 november weer in Nederland. Helaas is er dit jaar geen feest bij de brug, geen stoet door het dorp, en geen pietenfeest op het plein. Door de Corona maatregelen kan het dit jaar niet doorgaan. Dit jaar verloopt het allemaal anders. Maar één ding is zeker! Sinterklaas slaat Vriezenveen niet over. Bekijk maar snel de filmpjes om te kijken hoe Sinterklaas ook in Vriezenveen aankwam.

Intocht 2020 op je eigen TV

In het diepste geheim is Sinterklaas dit jaar gewoon naar Vriezenveen gekomen.

Er waren al een aantal pieten vooruitgestuurd door Sinterklaas om Vriezenveen voor te bereiden op een bijzondere intocht. De avonturen van deze pieten zijn vastgelegd door twee cameramannen. En natuurlijk ook de aankomst van Sinterklaas.

Je kunt het filmpje bekijken op DELTA TV en op deze website.
Klik hier om direct naar de filmpjes te gaan.

Hoera! Sinterklaas is weer in het land.

Foto's intocht 2019

Creative Landing

Huis van Sinterklaas

Huis van Sinterklaas

Helaas, dit jaar Kun je Sinterklaas niet bezoeken in zijn speciale Sinterklaashuis in Vriezenveen. Sinterklaas en de Pieten moeten natuurlijk wel slapen, dus de bedjes zijn netjes opgemaakt. Gluur stiekem maar eens door de ramen, dan zal je zien dat Sinterklaas zijn spulletjes er wel heeft staan. Volgend jaar kun je Sinterklaas vast weer bezoeken in zijn huis om hem een handje te geven, te koekeloeren in het huis, of stiekem de mijter te passen. ‘s Avonds een rondje lopen om te kijken of Sinterklaas en de Pieten in huis zijn is natuurlijk best een leuk idee. Kun je meteen op zoek naar de letters.

Je kunt Sinterklaas niet opzoeken, maar de brievenbus van Sinterklaas staat vanaf 14 november wel voor de deur. Stuur hem gerust een lief kaartje, een mooie tekening of je verlanglijstje.

In 2021 hopen we jullie allemaal weer welkom te heten in het Huis van Sinterklaas.

Toelichting
Helaas kunnen we het Huis van Sinterklaas niet openstellen voor publiek in 2020. De geldende COVID-19 maatregelen staan het niet toe om dit evenement op een verantwoorde wijze te organiseren.


Creative Landing

Organisatie

Organisatie

De Intocht van Sinterklaas in Vriezenveen is niet meer weg te denken in het Vriezenveense beeld. De aankomst, het tocht over het dorp, en het Grote Pietenfeest op het plein wordt door heel veel Vriezenveners (en ver daarbuiten) erg gewaardeerd. In 2019 organiseerden we zelfs een heuse avondintocht waarbij het dorp feestelijk was verlicht.

2020 ziet er anders uit. In ons land gelden aangescherpte maatregelen rondom het COVID-19 virus. Dat raakt ook de intocht van Sinterklaas in Vriezenveen. Het bestuur heeft al in een vroeg stadium vele scenario’s doorgesproken en hier ook tijdig de gemeente Twenterand bij betrokken. Alles afwegende is het huidige programma het hoogst haalbare voor 2020. Dat is spijtig voor de kinderen in Vriezenveen.

Ook het organiseren van alternatieven kost tijd en geld. Dat ontstaat niet zomaar.

De Intocht Sinterklaas Vriezenveen wordt georganiseerd door een speciaal daarvoor opgerichte stichting, dit jaar zijn zij voor de negende keer verantwoordelijk voor de organisatie van het Sinterklaasfeest. Alle bestuursleden zijn vrijwilligers. De stichting is ontstaan vanuit een groep die al jaren betrokken waren bij de intocht. Daaromheen zijn nieuwe vrijwilligers opgestaan die met veel plezier zitting hebben genomen in het bestuur van deze stichting.

Het zal u niet verbazen dat het organiseren van een Intocht heel wat werk met zich meebrengt. Van kostuums tot paard, van vergunning tot dranghek, van pepernoot tot veegmachine. U kunt zo gek niet verzinnen, of het vraagt aandacht! En als dat allemaal wegvalt, vraagt het creativiteit om met goede alternatieven te komen.

De stichting draagt het feest een enorm warm hart toe en is daarom graag bereid om dit te doen, maar vindt het van belang om te benoemen hoe het een en ander tot stand komt.

Het is goed om te weten dat deze intocht u wordt aangeboden door de plaatselijke (en deels regionale) middenstand en het bedrijfsleven. Zij sponsoren, het zij in diensten, producten of geld, de totale intocht. Er is geen sprake van subsidies of gemeentelijke ondersteuning.

De Stichting is enorm dankbaar voor al deze ondersteuning. Op deze manier hopen zij nog jaren de intocht in Vriezenveen te organiseren. Een applaus voor al deze winkels en bedrijven!

Voorzitter
Mijnt Kruiskamp

Bestuur

Mijnt Kruiskamp

Voorzitter

Jorieke Volkerink

Secretaris

Gerard Zomer

Penningmeester

Sabine Hospers

Sponsoring

Martin Boswinkel

Veiligheid & vergunningen

Esther Winkel

Kwaliteit & inrichting intocht

Hendrie Huls

Intocht & Huis van Sinterklaas

Rob Kruiskamp

Faciliteiten


Creative Landing

Puzzeltocht

Puzzeltocht en kleurwedstrijd

Zoeken naar letters

De letter A, de letter P, de letter S, … overal in het dorp liggen letters. Heb jij ze al gezien? De pieten hebben overal in het dorp letters verstopt.

Ze liggen écht op de gekste plekken. Alleen nu moeten ze nog gevonden worden. Lukt het jou om ze allemaal op te zoeken? De logo’s in de vakjes zijn een kleine hint.

Kleurwedstrijd

En dat is nog niet alles. Pak snel je kleurpotloden, stiften, of verfspullen, want op de achterkant van de speurkaart staat een kleurplaat afgedrukt. Lukt het jou om die op je allermooist in te kleuren voor Sinterklaas?

Als je alle letters hebt gevonden en de kleurplaat helemaal af is wordt het pas echt spannend. Want als je de speurkaart inlevert in de brievenbus bij het Huis van Sinterklaas kun je zomaar in de prijzen vallen!

Lever de kaart met daarop je naam en adresgegevens in voor 2 december.

Doe je ook mee?

De letters zijn te vinden vanaf 16 november.

Download speurkaart

Creative Landing

Home

Sinterklaas komt weer naar Nederland

Het duurt niet lang meer, dan is Sinterklaas weer in Nederland!

Tel je de nachten al, totdat de pakjesboot weer aanmeert.

Sinterklaas komt ook dit jaar weer aan in Vriezenveen.

Op deze site vind je alle informatie die je nodig hebt.

tot snel!

Meer lezen over de intocht van 2020?