Creative Landing

Liedjes en dansen

Liedjes zingen en dansen voor Sinterklaas

Zing en dans jij mee met de pieten?


Creative Landing

Filmpjes

Filmpjes 2023

Bekijk hier het nieuwe filmpje!

Ben jij nieuwsgierig wat er dit jaar allemaal gaat gebeuren tijdens de intocht van Sinterklaas in Vriezenveen? Dat komt goed uit, want hier vind je een bijzonder filmpje. Kijk je mee?

Sinterklaas heeft dit jaar wel een heel bijzondere opdracht aan de feestpieten gegeven. Eigenlijk is het de feestpieten nog nooit gelukt om zonder problemen de intocht voor te bereiden. Zou het dit jaar wel lukken?

Kijk hiernaast op de link naar Youtube!

Bekijk hier de filmpjes van 2022 en 2021


Creative Landing

Krant van Sinterklaas

De speciale Sinterklaaskrant in Vriezenveen

Wil jij exact weten wat er allemaal gebeurt in Vriezenveen rond de intocht van Sinterklaas, maar ook daarna? Let dan goed op je brievenbus want vanaf 9 november valt de Krant van Sinterklaas bij jou op de mat (huis-aan-huis bezorgd).

Normaal een NEE-NEE sticker, maar nu even spijt?
Je kunt de krant HIER downloaden.


Creative Landing

Intocht 2023

Verlichte avondintocht 2023

We zijn er bijna klaar voor. Zaterdag 18 november is de kade prachtig verlicht. Overal lampjes en lampionnen en natuurlijk is de stoomboot prachtig verlicht. Sinterklaas wordt op sprookjesachtige wijze ontvangen in Vriezenveen. Daar moet je bij zijn!

En dat is nog niet alles. Na de aankomst van de stoomboot maakt Sinterklaas een tocht over het Westeinde. Prachtig verlichte wagens, pieten met mooie lampjes en natuurlijk veel snoepgoed.

Op deze pagina vind je alle tijden om niets van het programma te missen!

Tot 18 november!

Programma 2023

Start programma brug       16:45 u. (aanvang 16:30 u.)

Aankomst stoomboot        17:00 u.

Start stoet                           17:40 u.

Aankomst Tilanusplein       18:15 u. (start Grote Pietenfeest)

Einde programma               19:00 u.

Let op! alle tijden zijn indicatief. De activiteiten vinden aansluitend aan elkaar plaats.


Creative Landing

Huis van Sinterklaas

Huis van Sinterklaas

Het huis van Sinterklaas is weer geopend!

Vraag jij je ook wel eens af waar Sinterklaas slaapt als hij in Vriezenveen is? Waar blijven de pieten als ze klaar zijn met het vullen van alle schoentjes? Hoe ziet Sinterklaas zijn pyjama eruit? En heeft Sinterklaas stiekem ook een knuffeltje in bed?

Het goede nieuws is dat je het allemaal kunt gaan ontdekken.

Dit jaar verblijft Sinterklaas samen met de pieten weer in zijn tijdelijke huis. Het Historisch Museum Vriezenveen wordt weer omgetoverd tot een heus hotel voor Sinterklaas.
Kom jij kijken?

Sinterklaas is vaak druk, maar op 4 dagen houdt hij open huis. Dan mag je gezellig langskomen. Stiekem een mijter passen, checken of het grote boek nog op zijn plek ligt, een gezellig praatje maken met de pieten en natuurlijk een handje geven aan Sinterklaas.

Openingstijden

Zaterdag 25 november            13:30 u. tot 16:30 uur
Zondag 26 november              13:30 u. tot 16:30 uur
Zaterdag 2 december              13:30 u. tot 16:30 uur
Zondag 3 december                13:30 u. tot 16:30 uur

Entree: €1,- (ten behoeve van de onkosten)


Creative Landing

Organisatie

Organisatie

De Intocht van Sinterklaas in Vriezenveen staat al jaren bekend als één van de leukste uit de regio. De aankomst van de stoomboot, de tocht over het dorp, en het Grote Pietenfeest op het plein worden door heel veel Vriezenveners (en ver daarbuiten) erg gewaardeerd.
In 2019 organiseerden we voor het eerst een heuse avondintocht waarbij het dorp feestelijk was verlicht. Een nieuwe traditie is geboren in Vriezenveen.

Organisatie Intocht
De Intocht Sinterklaas Vriezenveen wordt georganiseerd door een speciaal daarvoor opgerichte stichting, dit jaar zijn zij voor de 10e keer verantwoordelijk voor de organisatie van het Sinterklaasfeest. Alle bestuursleden zijn vrijwilligers. De stichting is ontstaan vanuit een groep die al jaren betrokken waren bij de intocht. Daaromheen zijn nieuwe vrijwilligers opgestaan die met veel plezier zitting hebben genomen in het bestuur van deze stichting.

Het zal u niet verbazen dat het organiseren van een Intocht heel wat werk met zich meebrengt. Van kostuums tot paard, van vergunning tot dranghek, van pepernoot tot veegmachine. U kunt zo gek niet verzinnen, of het vraagt aandacht!

De stichting draagt het feest een enorm warm hart toe en is daarom graag bereid om dit te doen, maar vindt het van belang om te benoemen hoe het een en ander tot stand komt.

Het is goed om te weten dat deze intocht u wordt aangeboden door de plaatselijke (en deels regionale) middenstand en het bedrijfsleven. Zij sponsoren, het zij in diensten, producten of geld, de totale intocht. Er is geen sprake van subsidies of gemeentelijke ondersteuning.

De Stichting is enorm dankbaar voor al deze ondersteuning. Op deze manier hopen zij nog jaren de intocht in Vriezenveen te organiseren. Een applaus voor al deze winkels en bedrijven!

Voorzitter
Mijnt Kruiskamp

Bestuur

Mijnt Kruiskamp

Voorzitter

Jorieke Volkerink / Jocye Meijer

Secretaris

Bart Gritter

Penningmeester

Elise Kruissink

Sponsoring

Martin Boswinkel

Veiligheid & vergunningen

Esther Winkel

Kwaliteit & inrichting intocht

Hendrie Huls

Intocht & Huis van Sinterklaas

Rob Kruiskamp

Faciliteiten


Creative Landing

Home

Welkom op de site van Sinterklaas in Vriezenveen

Sinterklaasintocht 18 november 2023

Sinterklaas komt weer naar Nederland. Op 18 november is er opnieuw een verlichte avondintocht in Vriezenveen! Ben jij er ook weer bij?

Vanaf 16:30 begint het programma bij het kanaal. Als het buiten al een beetje schemerig wordt zoek je het mooiste plekje aan de verlichte kade. Neem gerust je lampion mee, dan wordt het extra feestelijk. Samen met je papa, mama, broertje, zusje, opa, oma, vriend of vriendin is het aftellen tot dat ene moment: de verlichte pakjesboot in Vriezenveen.

De boot van Sinterklaas meert rond 17:00 u. aan. Samen met vele pieten zal Sinterklaas voet aan wal zetten aan de stationszijde van het kanaal. Daarna maakt de Sint zijn intocht over het dorp gevolgd door een prachtige verlichte stoet.

Het feest eindigt met een knallend Pietenfeest op het Tilanusplein dat rond 18:15 uur begint.

Op deze website vind je alle informatie die je nodig hebt!

Kun je niet wachten?

Klik HIER om de foto’s van afgelopen jaar te bekijken.