Organisatie

De Intocht van Sinterklaas in Vriezenveen staat al jaren bekend als één van de leukste uit de regio. De aankomst van de stoomboot, de tocht over het dorp, en het Grote Pietenfeest op het plein worden door heel veel Vriezenveners (en ver daarbuiten) erg gewaardeerd.
In 2019 organiseerden we voor het eerst een heuse avondintocht waarbij het dorp feestelijk was verlicht. Een nieuwe traditie is geboren in Vriezenveen.

Organisatie Intocht
De Intocht Sinterklaas Vriezenveen wordt georganiseerd door een speciaal daarvoor opgerichte stichting, dit jaar zijn zij voor de 10e keer verantwoordelijk voor de organisatie van het Sinterklaasfeest. Alle bestuursleden zijn vrijwilligers. De stichting is ontstaan vanuit een groep die al jaren betrokken waren bij de intocht. Daaromheen zijn nieuwe vrijwilligers opgestaan die met veel plezier zitting hebben genomen in het bestuur van deze stichting.

Het zal u niet verbazen dat het organiseren van een Intocht heel wat werk met zich meebrengt. Van kostuums tot paard, van vergunning tot dranghek, van pepernoot tot veegmachine. U kunt zo gek niet verzinnen, of het vraagt aandacht!

De stichting draagt het feest een enorm warm hart toe en is daarom graag bereid om dit te doen, maar vindt het van belang om te benoemen hoe het een en ander tot stand komt.

Het is goed om te weten dat deze intocht u wordt aangeboden door de plaatselijke (en deels regionale) middenstand en het bedrijfsleven. Zij sponsoren, het zij in diensten, producten of geld, de totale intocht. Er is geen sprake van subsidies of gemeentelijke ondersteuning.

De Stichting is enorm dankbaar voor al deze ondersteuning. Op deze manier hopen zij nog jaren de intocht in Vriezenveen te organiseren. Een applaus voor al deze winkels en bedrijven!

Voorzitter
Mijnt Kruiskamp

Bestuur

Mijnt Kruiskamp

Voorzitter

Jorieke Volkerink / Jocye Meijer

Secretaris

Bart Gritter

Penningmeester

Elise Kruissink

Sponsoring

Martin Boswinkel

Veiligheid & vergunningen

Esther Winkel

Kwaliteit & inrichting intocht

Hendrie Huls

Intocht & Huis van Sinterklaas

Rob Kruiskamp

Faciliteiten