Organisatie

De Intocht van Sinterklaas in Vriezenveen is niet meer weg te denken in het Vriezenveense beeld. De aankomst, het tocht over het dorp, en het Grote Pietenfeest op het plein wordt door heel veel Vriezenveners (en ver daarbuiten) erg gewaardeerd. In 2019 organiseerden we zelfs een heuse avondintocht waarbij het dorp feestelijk was verlicht.

2020 ziet er anders uit. In ons land gelden aangescherpte maatregelen rondom het COVID-19 virus. Dat raakt ook de intocht van Sinterklaas in Vriezenveen. Het bestuur heeft al in een vroeg stadium vele scenario’s doorgesproken en hier ook tijdig de gemeente Twenterand bij betrokken. Alles afwegende is het huidige programma het hoogst haalbare voor 2020. Dat is spijtig voor de kinderen in Vriezenveen.

Ook het organiseren van alternatieven kost tijd en geld. Dat ontstaat niet zomaar.

De Intocht Sinterklaas Vriezenveen wordt georganiseerd door een speciaal daarvoor opgerichte stichting, dit jaar zijn zij voor de negende keer verantwoordelijk voor de organisatie van het Sinterklaasfeest. Alle bestuursleden zijn vrijwilligers. De stichting is ontstaan vanuit een groep die al jaren betrokken waren bij de intocht. Daaromheen zijn nieuwe vrijwilligers opgestaan die met veel plezier zitting hebben genomen in het bestuur van deze stichting.

Het zal u niet verbazen dat het organiseren van een Intocht heel wat werk met zich meebrengt. Van kostuums tot paard, van vergunning tot dranghek, van pepernoot tot veegmachine. U kunt zo gek niet verzinnen, of het vraagt aandacht! En als dat allemaal wegvalt, vraagt het creativiteit om met goede alternatieven te komen.

De stichting draagt het feest een enorm warm hart toe en is daarom graag bereid om dit te doen, maar vindt het van belang om te benoemen hoe het een en ander tot stand komt.

Het is goed om te weten dat deze intocht u wordt aangeboden door de plaatselijke (en deels regionale) middenstand en het bedrijfsleven. Zij sponsoren, het zij in diensten, producten of geld, de totale intocht. Er is geen sprake van subsidies of gemeentelijke ondersteuning.

De Stichting is enorm dankbaar voor al deze ondersteuning. Op deze manier hopen zij nog jaren de intocht in Vriezenveen te organiseren. Een applaus voor al deze winkels en bedrijven!

Voorzitter
Mijnt Kruiskamp

Bestuur

Mijnt Kruiskamp

Voorzitter

Jorieke Volkerink

Secretaris

Gerard Zomer

Penningmeester

Sabine Hospers

Sponsoring

Martin Boswinkel

Veiligheid & vergunningen

Esther Winkel

Kwaliteit & inrichting intocht

Hendrie Huls

Intocht & Huis van Sinterklaas

Rob Kruiskamp

Faciliteiten